Certificare conform ISO 14064
Certificare conform ISO 14064

Consultanță și Certificare conform ISO 14064 - Verificarea / validarea declarațiilor aferente GES întocmite de companii

Acordurile globale și atenția tot mai mare acordată impactului schimbărilor climatice conduc la planuri de acțiune cuprinzătoare și la obiective agresive de reducere.

Ca parte a impulsului global de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES), guvernele, investitorii, bursele de valori și organizațiile au implementat cerințe de raportare și fac presiuni asupra întreprinderilor pentru a reduce emisiile în întregul lor lanț valoric.

Validarea și verificarea emisiilor de GES pot fi urmărite de o companie din mai multe motive, cum ar fi:

  1. Contribuția la raportul anual
  2. Comunicarea cu clienții, respectarea cerințelor de raportare ale autorităților de reglementare sau ale investitorilor
  3. Publicarea realizărilor în materie de reducere a emisiilor.

Standard de referință, ISO 14064 detaliază principiile și cerințele pentru proiectarea, dezvoltarea, gestionarea și raportarea emisiilor de GES pentru o organizație sau o companie. Standardul ISO 14064 este format din trei părți. Prima parte, (ISO 14064-1:2019) specifică cerințele pentru cuantificarea și raportarea emisiilor și a cantităților îndepărtate de gaze cu efect de seră la nivel de organizație sau entitate. A doua parte, (ISO 14064-2:2019) detaliază cerințele pentru cuantificarea, monitorizarea și raportarea reducerilor de emisii sau a îmbunătățirii gradului de îndepărtare a gazelor cu efect de sera la nivel de proiecte. A treia parte, (ISO 14064-3:2019) oferă cerințe și îndrumări pentru efectuarea validării și verificării declaratiilor privind GES.

Conformitatea cu standardele din seria ISO 14064 vă permite: creșterea credibilității, consecvența și transparența cuantificării, monitorizării și raportării GES, inclusiv reducerea emisiilor și creșterea eliminării în proiectele legate de GES; dezvoltarea și implementarea strategiilor și planurilor de management al GES ale unei organizații; dezvoltarea și implementarea proiectelor legate de GES; monitorizarea schimbărilor de performanță și progresul în reducerea emisiilor și/sau creșterea eliminării GES; alocarea de credite pentru reducerea emisiilor sau de creștere a eliminarii GES.