Certificare conform ISO 50001
Certificare conform ISO 50001

Consultanță și Certificare în conformitate cu ISO 50001 - standardul pentru MANAGEMENTUL ENERGIEI - EnMS

Creșteți performanța energetică prin intermediul standardului ISO 50001 pentru sisteme de management al energiei.

Cu un sistem de management al energiei, companiile își îmbunătățesc bilanțul energetic, reduc emisiile de CO2 și își reduc costurile cu energia utilizând energia mai eficient. Certificarea ISO 50001 va crește gradul de conștientizare și motivația angajaților dumneavoastră față de o utilizare mai eficientă a energiei, vă va documenta eforturile de îmbunătățire a performanței energetice și va promova brandingul pozitiv al organizației dumneavoastră. De asemenea, abordarea provocărilor privind eficiența energetică și schimbările climatice reprezintă o parte esențială a obiectivelor de dezvoltare durabilă din Agenda Națiunilor Unite pentru 2030. Scopul acestui standard este de a da posibilitatea organizațiilor să-și stabilească sistemele și procesele necesare pentru îmbunătățirea continuă a performanței energetice, inclusiv a eficienței energetice, a utilizării energiei și a consumului de energie. ISO 50001 specifică cerințele sistemului de management al energiei (SME) pentru o organizație. Implementarea cu succes a unui SME asigură o serie de îmbunătățiri ale performanței energetice care depinde de angajamentul de la toate nivelurile unei organizații, în special al managementului de la cel mai înalt nivel. În multe cazuri, aceasta implică schimbări ale ideilor, obiceiurilor și modificări comportamentale ale membrilor unei organizații.

6 beneficii ale ISO 50001

  1. Structură unitară: Structura de nivel înalt (HLS) vă va ajuta la certificarea în conformitate şi cu alte standarde.
  2. Sustenabilitate: Îmbunătăţirea echilibrului energetic şi reducerea emisiilor de CO2.
  3. Profitabilitate: Profitabilitate crescută şi avantaje competitive mai mari datorită costurilor reduse de energie.
  4. Transparenţă: Identificarea măsurilor potenţiale de optimizare a consumului de energie.
  5. Conştientizare: Creşterea gradului de conştientizare al angajaţilor dvs. cu privire la o utilizare mai eficientă a energiei.
  6. Branding: Documentarea eforturilor dvs. de îmbunătăţire a performanţei energetice şi promovarea unei imagini pozitive a organizaţiei dvs. 

Cu un sistem de management al energiei certificat ISO 50001, organizația dumneavoastră își va îmbunătăți bilanțul energetic și va reduce emisiile de CO2. Acest lucru duce la o rentabilitate crescută și la îmbunătățirea avantajelor competitive prin costuri mai mici ale energiei. Prin identificarea potențialelor de optimizare, succesul organizației dumneavoastră va fi maximizat prin introducerea de noi tehnologii eficiente din punct de vedere energetic.